Owner
Pełny dostęp: rozliczenia, tokeny API, webhooki, integracje, czyszczenie dziennika aktywności i usuwanie konta (co usuwa też workspace, w których są jedynym właścicielem). Ownerzy mogą przypisać dowolną rolę, w tym Owner i Admin.
Admin
Tworzenie, edycja i usuwanie klientów oraz zasobów; zarządzanie zespołem, ustawieniami, importem/eksportem CSV i regułami przypomnień. Nie mogą otwierać rozliczeń, kluczy API ani integracji. Adminowie mogą przypisać tylko Member lub Viewer.
Member
Tworzenie i edycja klientów oraz zasobów. Nie mogą usuwać rekordów, zarządzać ustawieniami, zapraszać osób ani eksportować/importować CSV.
Viewer
Dostęp tylko do odczytu do danych workspace. Nie mogą wykonywać akcji onboardingu, które zapisują dane.
Zasoby nie są przypisywane do poszczególnych użytkowników. Owner/payer na zasobie oznacza agencję, klienta lub nieznane — nie współpracownika.