Usuwanie członka zespołu

Co zostaje odłączone i co dzieje się z ticketami oraz przypisaną pracą.

Usuń z Zespołu

Ownerzy i Adminowie mogą usunąć członka w Ustawienia → Zespół. Nie możesz usunąć ostatniego Ownera.

Po usunięciu

Członkostwo zostaje odłączone. Zasoby nie są przepisywane, bo nie należą do użytkownika. Rekordy klientów i zasobów zostają w workspace.

Tickety wsparcia utworzone przez tego użytkownika należą do konta użytkownika. Jeśli później usuniesz konto użytkownika, te tickety znikną wraz z użytkownikiem. Usunięcie kogoś z jednego workspace nie usuwa konta, jeśli nadal należy do innego workspace.

Jeśli usunięty użytkownik miał wybrany ten workspace, wskaźnik bieżącego workspace przechodzi na inne członkostwo, gdy takie istnieje.

Nadal potrzebujesz pomocy?

Napisz do zespołu — odpowiemy w ciągu jednego dnia roboczego.

Skontaktuj się ze wsparciem